Overweegt u thermische desinfectie van uw leidingen? Bij Holland Building Maintenance kunt u terecht! Holland Building beheert de veiligheid van binneninstallaties van woningen en gebouwen, maar ook van collectieve drinkwaterinstallaties. Dit is zeer belangrijk werk waar iedereen belang bij heeft. Holland Building is vooral actief in het bedrijfsleven. Op hollandbuilding vind je alle informatie over de diensten die Holland Building levert en waarom deze zo van belang zijn. Holland Building is gespecialiseerd in thermische desinfectie. Wat dit is en waarom dit essentieel kan zijn, zal ik in dit artikel verder verduidelijken. 

Wat is thermische desinfectie?

Bij thermische desinfectie wordt uw leidingsysteem gedesinfecteerd van legionella. Holland Building gaat hierbij als volgt te werk: het leidingsysteem wordt langzaam gevuld met heet water. Alle tappunten worden met heet water van minimaal 70 graden Celsius gedurende twintig minuten thermisch behandeld. Elk tappunt wordt nagespoeld met water en na de thermische behandeling wordt er gecheckt of er geen heet water meer in de leidingen zit. Maar waarom is thermische desinfectie nodig?

Thermische desinfectie is belangrijk om legionella te verwijderen en te voorkomen. Legionella is een bacterie die zich kan ontwikkelen in stilstaand water. Van legionella kun je ernstige longontstekingen krijgen, maar de bacterie is over het algemeen niet dodelijk. Besmetting door legionella lijkt in eerste instantie niet zo ernstig, maar door het grote bereik van legionella is het toch wel degelijk een groot probleem. Besmetting vindt namelijk plaats door inademing van besmette waternevel. Waternevel ontstaat bijvoorbeeld tijdens het douchen en zo kan dus iedereen besmet worden door legionella. Niet zo gek dus dat er ook een strenge regelgeving over bestaat. Legionella is pas gevaarlijk na vermenigvuldiging. Stilstaand water met een temperatuur tussen de 25 en 50 graden Celsius is daarvoor de perfecte plek. Waar veel water ongemerkt blijft stilstaan, daar ligt dus het gevaar.

Hier komt de thermische desinfectie om de hoek. Bij thermische desinfectie wordt er een sterke doorstroming van het water gerealiseerd waardoor de legionella geen kans krijgt om zich te vermenigvuldigen. Bovendien gaat de bacterie bij een temperatuur van 60 graden Celsius en hoger in ieder geval dood. 

Wat biedt Holland Building Maintenance nog meer?

Naast thermische desinfectie heeft Holland Building nog meer te bieden. Holland Building is er voor legionellapreventie, kan u helpen met uw binnenmilieu, voert woninginspecties uit op elektro-, gas- en watertechnische installaties, doet inventarisaties en helpt u met uw energielabel.

Holland Building kan u dus bij van alles en nog wat helpen. Holland Building geeft u een uitgebreide doelgerichte oplossing op het gebied van drinkwater hygiĆ«ne, veilige leidingwaterinstallaties en een goede luchtkwaliteit. Daarnaast is Holland Building actief in verschillende branches waar verschillende dienstverlening is vereist. 

Holland Building Maintenance verleent diensten in de volgende branches:

  • Gezondheidszorg
  • Overheid
  • Vastgoed
  • Recreatie en vrije tijd
  • Productie
  • Industrie

Is uw waterinstallatie dus besmet met legionella? Ga dan snel naar hollandbuilding.nl en vraag een thermische desinfectie van uw leidingsysteem aan! Dit is de beste, snelste en minst schadelijke manier om legionella aan te pakken. De bacterie is namelijk niet bestand tegen water met een hoge temperatuur. Dit is vooral van belang indien uw onderneming of instelling onder de groep valt met een verhoogd risico. Of u tot deze groep behoort, is ook te vinden op de website van Holland Building. 

Lees meer…