Als projectmanager ben ik voor wel meer dan vijf projecten tegelijk verantwoordelijk. Ik werk altijd volgens de traditionele projectmanagementmethodiek. In samenwerking met mijn collega´s maken we altijd een uitgebreide planning van de werkzaamheden. Alle taken vanaf het begin van het project tot aan de afronding van het eindresultaat worden in kaart gebracht en verdeeld over het team. Dit functioneert altijd heel goed. De deadlines worden gehaald en we zetten altijd een mooi eindresultaat neer. Sinds een paar maanden ben ik betrokken bij een start-up binnen onze organisatie. We hebben een eigen bedrijf opgezet dat gekoppeld is aan het bedrijf waar ik werk. Alles is nieuw. We weten ongeveer waar we naar toe willen, maar tegelijkertijd moet er nog veel uitgevonden worden. We bieden diensten waarmee we opleidingen en het werkveld dichter bij elkaar kunnen brengen. Sommige diensten werken heel goed en andere activiteiten komen moeilijk op gang. We hadden al snel door dat de normale methode om een project aan te pakken binnen onze start-up niet werkt. Mijn collega vertelde wat over scrum en agile en dat deze methoden nu steeds meer gebruikt worden binnen organisaties.  Ik had nog nooit van deze termen gehoord. Als projectmanager wilde ik er wel meer over weten. Het was immers mijn vak om een project in goede banen te leiden. Op het moment dat ik meer over agile en scrum las, had ik het gevoel dat ik er iets mee moest. Het klonk heel interessant voor onze organisatie en het past veel beter bij de manier waarop we binnen de start-up willen werken. Via de HR-afdeling vroeg ik een Agile training aan voor ons team. Ik kon heel goed onderbouwen wat een Agile training voor onze start-up en alle andere projecten kon betekenen. Ik was ervan overtuigd dat we onze teameffectiviteit konden verhogen als we de tools uit een Agile training zouden toepassen. Via HR kreeg ik goedkeuring voor de training en ik mocht zelf op zoek gaan naar een goede opleider.

Agile training van Q-Consult Progress Partners

Via Google ging ik op zoek naar een Agile training. Ik had vooraf een paar voorwaarden opgesteld. De Agile training moest in ieder geval voldoen aan de volgende aspecten:

  • Praktijkgericht;
  • Mensgericht;
  • Passen binnen het budget;
  • Mogelijk om de training in huis te doen.

Er waren veel mogelijkheden dus ik vond het heel moeilijk om te kiezen. Ik besloot daarom om op LinkedIn een oproep te doen binnen mijn netwerk van andere projectmanagers. Q-Consult Progress Partners werd meerdere keren genoemd. Ik besloot daarom om contact op te nemen met deze organisatie. Vanaf het eerste contact had ik een goed gevoel over Q-Consult Progress Partners. Op basis van een uitgebreide gratis kennismakingsgesprek hebben ze een passende Agile training voor ons team georganiseerd.

Verhoogde teameffectiviteit

Tijdens de Agile training zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe dienst die we op dat moment wilde ontwikkelen. Van de trainer kregen we direct toepasbare tips en tools en zo zijn we meteen praktijkgericht aan de slag gegaan. De trainer gaf ons de opdracht om te werken met sprints. Dit houdt in dat we een tussendoel moesten opstellen voor de ontwikkeling van de nieuwe dienst en dat we daar vier weken mee aan de slag zouden gaan. Daarna zouden we pas de volgende sprint bepalen op basis van het resultaat van de tussendoel. Na afloop van de training waren we een stuk wijzer geworden over de Agile methode. We waren allemaal in staat om de methode toe te passen en onze samenwerking verliep direct een stuk effectiever. De Agile training was daarom erg nuttig voor ons bedrijf.

Lees meer…