Zit er ergens een lek in jouw woning? Dan is deze lekkage opsporen van groot belang! Anders krijg je immers te maken met vochtproblemen en dat kan grote gevolgen hebben. Een vochtig huis is slecht voor de gezondheid, kan schimmels veroorzaken en ook veel materiële schade aanrichten. Kun jij zelf het probleem niet vinden? Laat dan de lekkage opsporen en herstellen door specialisten. Zo voorkom je dat een relatief klein probleem uitgroeit tot een enorme klus!

Problemen door vocht

Een lekkage opsporen kan best lastig zijn, maar het is erg belangrijk om dit wel te doen om grote vochtproblemen te voorkomen. Heb jij ergens in huis een lek, dan kan dit bijvoorbeeld jouw behang helemaal vernielen. Of het kan ervoor zorgen dat er vocht in de muren trekt, waardoor een vochtig binnenklimaat ontstaat. Is het vochtig in huis, dan kost het meer energie om alles te verwarmen. Vochtige lucht warmt namelijk minder snel op dan droge lucht. Zo kun je dus een veel hogere rekening krijgen voor het verwarmen van jouw huis. Daarnaast kunnen er schimmels gaan ontstaan. Op de muren, maar ook op meubels die hier vlakbij staan. Dat levert natuurlijk veel materiële schade op en om dit te voorkomen is de lekkage opsporen dus iets wat je zeker zou moeten doen. Maar het levert niet alleen schade aan meubels en je huis op, de schimmels en het vochtige binnenklimaat kunnen ook voor gezondheidsschade zorgen. Dit is natuurlijk iets wat je helemaal wilt voorkomen. Waar meubels nog te vervangen zijn, is jouw gezondheid iets dat onvervangbaar is. Heb jij het idee dat er ergens een lek zit? Laat het er dan niet bij zitten, maar ga aan de slag met de lekkage opsporen. Zo kan het hersteld worden en ben jij zo snel mogelijk van dit vervelende probleem verlost!

Laat de lekkage opsporen

Als jij een lek met het blote oog kunt zien, dan is het natuurlijk gemakkelijk genoeg om te bekijken wat er gedaan moet worden om dit te verhelpen. Maar soms moet je echt een lekkage opsporen, omdat het op een plek zit die je niet zomaar kunt zien. Hoe doe je dit nu op een eenvoudige manier? Je kunt natuurlijk op de plek waar jij vocht ziet aan het slopen en breken gaan tot je het lek vindt, maar dat kost veel tijd en soms zit het probleem op een andere plek dan gedacht. Je kunt hier dus wel wat hulp bij gebruiken! Zoek jij hulp bij de lekkage opsporen, dan is lekkagepartner het bedrijf dat jij in moet schakelen! Zij hebben verschillende technieken om het probleem te vinden, zonder dat ze hoeven te breken en slopen. Zij maken bijvoorbeeld gebruik van:

  • microgolf en diëlektrische vochtmeting
  • camera inspectie
  • thermografie
  • drukmeting
  • rookproef
  • absorptiemeting

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de verschillende technieken die zij in kunnen zetten. Zij zullen altijd kijken naar de situatie in jouw woning en aan de hand daarvan bepalen welke technieken nodig zijn. Vochtproblemen in huis en weet je niet waar het lek zit? Laat dan de lekkage opsporen door de specialisten van lekkagepartner!