Wilt u ook werken met een online boekhoudprogramma? Jaren lang deed ik het met de hand. Mappen vol stonden boven mijn bureau. Totdat mijn boekhouder zei: zo gaat dit niet langer! Ik moest eraan geloven en ook op mijn leeftijd gaan werken met een online boekhoudprogramma. Ik zag er enorm tegenop. Ik ben immers ook geen twintig meer en werk niet veel met computers. Mijn passie ligt meer bij het werken met de handen en niet bij het digitale gebeuren. Toch kon ik er niet aan ontkomen en mijn boekhouder wees me op het online boekhoudprogramma van Offective. Via de website offective.nl heb ik me eerst eens wat georiƫnteerd, maar toen had ik alsnog een duwtje in de rug nodig. Door mijn boekhouder kreeg ik nog wat uitleg over de werking van het online boekhoudprogramma en over zaken waar ik nog nooit eerder van had gehoord, zoals de Cloud. Daarna ging ik om en probeerde ik het online boekhoudprogramma van Offective 30 dagen gratis uit. Na deze periode had ik het helemaal onder de knie. Wat ben ik er nu blij mee dat ik destijds deze stap heb gezet!

Wat kan een online boekhoudprogramma betekenen voor kleine ZZP’ers? 

Ik ben een kleine ZZP’er en dacht altijd dat ik wel zonder online boekhoudprogramma zou kunnen. Echter liep ik steeds meer achter de feiten aan en is online het nieuwe offline. Dus ik moest wel met mijn tijd mee gaan en mijn boekhouder geloven dat online boekhoudprogramma’s echt vele malen makkelijker en efficiĆ«nter werken mogelijk maken. Ik ben het nu helemaal met hem eens, en wel om de volgende redenen: 

  • Het is heel gemakkelijk! 
  • Het werkt ontzettend snel
  • Het is heel betrouwbaar en nauwkeurig
  • Zelfs zonder ervaring is het duidelijk wat je waar kunt vinden
  • Er zijn hulpvideo’s beschikbaar als iets niet helemaal duidelijk is
  • Mijn accountant kan meekijken, ook op afstand
  • Het is altijd beschikbaar, dag en nacht

Inmiddels ben ik zelfs zo ver dat ik mijn rapportages kan genereren en ze naar Excel kan exporteren. Als ik dit tegen mijn vrouw zeg gelooft ze me negen van de tien keer niet, want ik ben nogmaals helemaal niet technisch en zou mezelf beschrijven als een echte digibeet. Toch is het online boekhouden op deze manier zo gemakkelijk dat ik het iedereen zou aanbevelen en ik zeker weet dat iedereen er mee uit de voeten kan. Het is heel mooi om te zien dat je alle gegevens bij elkaar hebt, rapportages kunt maken en met een muisklik informatie kunt verkrijgen die het systeem voor je berekent of ophaalt. Het werkt echt ontzettend goed! 

Wat is Offective dan eigenlijk voor een bedrijf? 

Offective bestaat nog niet heel lang, maar wel lang genoeg om voldoende expertise te hebben opgedaan. Ik heb ze gekozen omdat ze als goed en betrouwbaar te boek staan. Sinds 2012 hebben zij online boekhoudprogramma’s beschikbaar en daarmee richten ze zich vooral op het MKB. Zij bieden de nieuwste technieken aan en zijn snel groeiend met een duidelijke visie: iedereen online laten boekhouden op een simpele en duidelijke manier. Op de site zijn verschillende pakketen beschikbaar en u kunt het altijd eerst een maand gratis uitproberen. Ze bieden starters zelfs een jaar online boekhouden aan! Dit is echt een goede en betrouwbare partij. Neem eens contact met ze op!