Als jij een huisdier hebt, dan wil je natuurlijk het allerbeste voor dit beestje en een goede dierenverzorging hoort daar dan ook zeker bij! Nu heeft iedereen natuurlijk wel weer een beetje een ander idee van wat je hieronder moet verstaan. Sommige zullen stellen dat de dieren genoeg hebben aan wat aandacht, een dak boven hun hoofd en voldoende eten en drinken. Anderen zullen pas tevreden zijn als ze allerlei speeltjes in huis hebben gehaald voor hun dier en als er verschillende aanpassingen zijn gedaan aan de woning om er ook voor het huisdier een zo’n aangenaam mogelijke leefplek van te maken. Maar waar iedereen het over eens zal zijn, is dat bij goede dierenverzorging ook af en toe een bezoek aan de dierenarts hoort. Een goede gezondheid is immers van groot belang, niet alleen voor onszelf maar ook voor onze dieren. Ook een dier heeft af en toe gezondheidszorg nodig om zich goed te blijven voelen. Het kan voor sommige mensen alleen wel wat te duur zijn en daarvoor zijn er steeds vaker baasjes die ervoor kiezen hun dier te verzekeren. Dit kan zeker raadzaam zijn als jij een klein budget hebt en niet zomaar een flinke dierenartsrekening kunt betalen. Het is natuurlijk aan een ieder om hier zelf een afweging in te maken, maar wil jij altijd de dierenverzorging kunnen geven die nodig is, dan kan een verzekering goed van pas komen!

Dierenverzorging door dierenarts

We noemden zojuist een bezoek aan de dierenarts als een belangrijk onderdeel van de dierenverzorging. Wanneer ga je nu naar de praktijk toe? In de eerste plaats natuurlijk vanwege het halen van de nodige inentingen. We nemen als voorbeeld even katten, zij kunnen bijvoorbeeld al jong ingeënt worden tegen niesziekte, om te voorkomen dat ze hier last van krijgen. In de tweede plaats kun je naar de praktijk gaan vanwege het laten steriliseren of castreren van je beestje. Het klinkt misschien wat vreemd, maar ook dat valt onder goede dierenverzorging. Als je naar katten kijkt, dan zie je dat katers die niet gecastreerd zijn ver van huis gaan zwerven, wat de kans op het krijgen van een ongeluk sterk vergroot. Ook zullen ze vaker in gevecht raken met soortgenoten en zullen ze gaan sproeien, wat natuurlijk erg stinkt en vervelend is als ze dit in huis gaan doen. Voor poezen is het zo dat je op deze manier heel veel nestjes kunt voorkomen. Als je kijkt hoe vol de asiels al zitten, dan is dit dus ook goede zorg. Daarnaast ga je natuurlijk naar de praktijk voor het halen van de nodige medicijnen, onder goede dierenverzorging valt bijvoorbeeld ook het behandelen tegen wormen. En uiteraard bezoek je de arts ook op het moment dat jouw dier ziek is of een ongeluk heeft gehad.

No-nonsense zorg

Er kunnen dus verschillende redenen zijn dat je voor dierenverzorging naar de dierenarts gaat:

  • preventieve maatregelen, zoals inentingen
  • medicijnen om ziektes te behandelen of wormen of vlooien kwijt te raken
  • castratie of sterilisatie
  • behandeling bij ziekte of een ongeluk

Bij dat laatste geldt dat er vaak heel veel tests mogelijk zijn, maar bij goede dierenverzorging hoort ook dat je weet wanneer je moet stoppen. Sommige dierenartsen zullen onderzoeken blijven doen of medicijnen blijven voorschrijven, ook als niet bewezen is dat dit effect zal hebben. Bij Dierenkliniek Hoograven doen ze dit anders, zij schrijven geen onnodige onderzoeken of medicijnen voor. Dat bespaart jouw dier een hoop stress, je wilt jouw beestje ook niet onnodig aan behandelingen en tests blootstellen. Meer weten over deze kliniek? Kijk dan op dierenkliniekhoograven.nl voor informatie over behandelen, verzekeren en hun manier van werken.