Met ruim 30 energie bedrijven op Goedkoopsteenergie kunt u altijd de beste aanbiedingen vinden. Energie vergelijken is de slimste manier om de beste energieleverancier te vinden op basis van uw energieverbruik en voorkeuren. Bent u niet meer tevreden met uw huidige leverancier en wilt u kijken welke andere energie bedrijven de goedkoopste energie leveren? We geven u graag tips voor energie vergelijken. Heeft u eenmaal een geschikt bedrijf gevonden, dan is overstappen via de Goedkoopsteenergie.com heel makkelijk.

Energie vergelijken, waar moet u op letten

Energieaanbiedingen vergelijken lijkt een behoorlijke klus te zijn. In onze opinie hoeft dit geen gedoe te zijn. Belangrijk is dat u zicht heeft over u persoonlijke situatie. Heeft u goed zicht op uw energieverbruik, dan kunt u beginnen met het vergelijken van aanbiedingen. Houdt hier rekening mee met de volgende punten:

  • Wat is uw energieverbruik op jaarbasis?
  • Welk soort contract wilt u aangaan?
  • Wat zijn de algemene voorwaarden?
  • Welke tarieven en kortingen worden gehanteerd?

Bij energie vergelijken is uw eigen energieverbruik belangrijk om te bepalen welk maandbedrag u kunt verwachten bij andere energie bedrijven. Weet u niet wat uw jaarlijks energieverbruik is? U kunt deze informatie opvragen bij uw huidige energieleverancier. Hiermee kunt u een berekening maken van uw persoonlijke situatie, door op onze website uw gegevens in te voeren. U krijgt per energiebedrijf te zien wat uw kosten zijn op jaarbasis en hoeveel korting u kunt krijgen. Bij het vergelijken van energieleveranciers moet u ook rekening houden met het soort contract dat u af wilt sluiten; Kiest u voor een contract voor onbepaalde of bepaalde tijd? Een contract voor onbepaalde tijd is vaak maandelijks opzegbaar. Bij dit contract is het belangrijk om rekening te houden met variabele tarieven. Bij contracten met een bepaalde looptijd kunt u kiezen voor vaste of variabele tarieven. Bij vaste tarieven heeft u de zekerheid over prijzen en hoeft u geen rekening te houden met de prijsontwikkeling. U kunt ook kiezen voor variabele tarieven. Dit is vaak niet aan te raden, omdat energie bedrijven hun tarieven kunnen verhogen. U kunt op dat moment het contract helaas niet opzeggen, zonder een boete te riskeren. Natuurlijk is het te alle tijden belangrijk om de algemene voorwaarden van aanbieders door te nemen. Hier staan alle regels in van energieleveranciers bij het leveren van hun producten en diensten. Bij de algemene voorwaarden is het belangrijk om te letten op contractperiode, type tarieven, betalingsmogelijkheden, opzegvergoedingen en opzegtermijnen. Energie vergelijken doet u niet voor niets, door aanbieders naast elkaar te leggen brengt u in kaart welke prijzen en kortingen zij hanteren. Bij kortingsacties raden wij u aan om rekening te houden met de variabele tarieven. Deze bedragen passen zich na zes maanden aan, waarbij energieleveranciers de ‘normale’ tarieven hanteren. Op onze website kunt u dan weer makkelijk andere energie bedrijven met elkaar vergelijken.  

Hoe werken energie bedrijven?

Energieleveranciers beheren en leggen de infrastructuur aan voor het vervoeren van gas en elektriciteit. Zij doen dit door energie in te kopen bij producenten en leveranciers of wekken hun eigen energie op. Vaak zijn producenten en leveranciers, netbeheerders die per regio zijn aangewezen. Naast het aanbieden van energie en het opwekken ervan ontfermt elke leverancier zich over het opstellen van energienota’s, de meterstanden, de betalingsregelingen en de soorten energie. Denkt u bij de soorten energie aan grijze en groene energie. Bij het vergelijken van energieleveranciers is een goede keuze maken belangrijk. Met onze tool kunt u makkelijk uw gegevens invoeren. Op basis van uw informatie worden leveranciers weergegeven op prijs, aanbiedingen en in hoeverre een bedrijf duurzaam is.