Vorig jaar werd ons zoontje Sam geboren en wij zijn erg blij dat hij in ons leven is. Mijn vriendin wilde graag het eerste jaar voor hem zorgen en daarna een keuze maken om langer de zorg op haar te nemen, of weer te gaan werken. Zij vond het erg fijn dat zij onze zoon kon zien opgroeien en elke dag voor hem kon zorgen, maar wilde toch weer gedeeltelijk gaan werken. Zij werkt nu twee en een halve dag in de week en voor de andere dagen moesten wij kinderopvang regelen. Wij hadden verschillende opties in de omgeving vergeleken, maar besloten om voor een gastouder via Snoesje te gaan. Het vinden van een goede opvang is niet gemakkelijk. Veel bedrijven hebben een lange wachtlijst en veel regels waar het gezin en het kind zich aan moet houden. Aangezien wij niet van te voren wisten of wij gebruik zouden maken van opvang, konden wij onze zoon ook nog niet inschrijven. Bij een aantal bedrijven moesten wij langer dan een jaar wachten, maar wij hadden bij deze bedrijven ook geen goed gevoel. De begeleiders waren erg jong en de groepen voor de kinderopvang groot. Wij hadden een bedrijf gevonden waar wij het beste gevoel over hadden, maar eigenlijk was dit bedrijf enkel de beste keuze van slechte opties. Een vriendin van ons vertelde ons over gastouderschap en dit vonden wij erg interessant klinken. Zij had dit een aantal jaar gedaan voor haar dochtertje en was er erg te spreken over. Het kind gaat dan niet naar een grote kinderopvang met veel kinderen en regels, maar bij een gastouder thuis. De gastouders hebben veel ervaring met opvoeden, omdat zij zelf ook kinderen hebben. De groepen zijn altijd klein, waardoor er veel aandacht is voor het kind. 

Kinderopvang via Snoesje

Mijn vriendin en ik besloten om online te zoeken naar kinderopvang via een gastouder en kwamen al snel de website van Snoesje tegen. De website is een platvorm voor gastouders en ouders die opvang zoeken. Via de website kan je gemakkelijk zoeken naar welke gastouders in de buurt beschikbaar zijn. Elke gastouder heeft een eigen pagina, waarop een persoonlijk stukje staat en een aantal foto’s. Wij vonden een gastouder waarbij wij een goed gevoel hadden en namen via de website contact op. Wij kregen die dag nog een reactie en konden binnenkort langskomen. De gastouder was erg vriendelijk en kon ons duidelijk vertellen hoe zij met de kinderen omgaat. Deze plek leek ons een goede keuze voor de kinderopvang en wij sproken af, dat onze zoon hier drie dagen in de week zou langskomen. 

De gastouder gaat goed met onze zoon om

Ons zoontje gaat nu een aantal maanden naar de gastouder en vindt het erg leuk. Hij kan leuk spelen met de andere kinderen en de gastouder gaat goed om met onze zoon. De gastouder heeft veel aandacht voor onze zoon en laat ons altijd weten hoe zijn dag ging. Als je op zoek bent naar kinderopvang, dan kunnen wij gastouderbureausnoesje.nl adviseren.

  • Via de website kan je gemakkelijk zoeken
  • Alle gastouders hebben een eigen pagina
  • Wij konden snel langskomen om kennis te maken
  • De gastouder gaat goed met onze zoon om