Het kan voorkomen dat jij zelf ontslag wilt nemen maar dat jij niet weet waar je op moet letten. Het kan ook voorkomen dat je uit angst maar bij je werkgever blijft of vanwege de onduidelijkheden niet verdere stappen durft te ondernemen. Gelukkig zijn er tips om je op weg te helpen, want ontslag nemen is niet zo moeilijk of eng als het lijkt. Lees er meer over in onderstaande tekst.

Waar moet ik op letten als ik ontslag ga nemen? 

Als je zelf ontslag gaat nemen heb je meestal geen recht op een ontslagvergoeding of een WW-uitkering. Dat zijn harde feiten maar niet minder belangrijk; daar moet jij gewoon goed op letten. Dit moet jou er echter niet van weerhouden om ontslag te gaan nemen, dat zou natuurlijk zonde zijn. Je moet ook rekening houden met het volgende. Er is altijd een opzegtermijn en er is een concurrentiebeding. Dat laatste kan nog wel eens lastig zijn. Heb je aan alles gedacht? Dan kun je schriftelijk ontslag nemen, dat is de volgende stap. Het concurrentiebeding is een aandachtspunt, deze lichten  we nader toe. Als jij de pech hebt dat er in jouw contract een concurrentiebeding of relatiebeding staat mag je na het ontslag meestal niet werken voor een concurrent van de werkgever of een relatie. Dat kan een beperking vormen, je wilt immers soms een soortgelijke functie gaan bekleden. Toch is het verstandig om dit niet te doen, want als jij deze regel overtreedt zul jij vaak een boete moeten betalen aan de werkgever. Hoe kun je dit voorkomen? Dit kun je bijvoorbeeld voorkomen door met je werkgever af te spreken dat het concurrentiebeding na je ontslag niet meer geldt. Je kunt hierover in gesprek gaan voordat je overweegt om ontslag te nemen. 

Ontslag nemen: alles over de opzegtermijn

Het is niet verstandig om per direct ontslag te gaan nemen. De opzegtermijn komt hier namelijk om de hoek kijken en gooit roet in het eten. Er is altijd een minimale  opzegtermijn, dat is namelijk de periode tussen de ontslagbrief en de laatste  werkdag. De opzegtermijn staat altijd in het contract of de cao en het is handig dat je die van te voren kent voordat je ontslag wilt nemen. Wat als er geen opzegtermijn in staat? Dan geldt de wettelijke opzegtermijn van 1 maand. Deze opzegtermijn begint op de eerste dag van de kalendermaand, nadat jouw werkgever de opzegging heeft ontvangen. Zonder toestemming eerder weggaan heeft wederom consequenties: het kan zijn dat jij het loon over de opzegtermijn moet terugbetalen, dit is ook weer ongewenst en goed te voorkomen. Overigens van belang om te vermelden is dat als je ontslag gaat nemen, vanzelfsprekend je arbeidsovereenkomst stopt en je werkgever de eindafrekening moet maken over:

  • Jouw loon
  • Jouw overuren
  • jouw openstaande vakantiedagen

Dit wordt meestal binnen een maand betaald nadat de baan stopt. In sommige gevallen betaalt een werkgever niet binnen een maand, dan kun je dit eisen. Als je zelf ontslag neemt moet je erop letten dat andere eisen gelden. Zorg er dus altijd voor dat jij goed ingelicht bent. 

Lees meer…