Ben je in loondienst en loopt het niet meer zo lekker op jouw werk? Heb je een conflict met je leidinggevende of ziet het ernaar uit dat je ontslagen gaat worden? Neem dan contact op met Hanze Juristen. Zij bieden hulp bij een arbeidsconflict. Zij bieden op drie verschillende manieren hulp aan wanneer jij hulp bij een arbeidsconflict nodig hebt:

  • Telefonisch advies
  • Advies en begeleiding
  • Volledige uitbesteding

Bij het telefonisch advies, kan je als werknemer Hanze Juristen ten alle tijden bellen en om advies vragen. Dit is gratis. Voor advies en begeleiding betaal je een vaste prijs van € 495, waarbij je samen gesprekken met jouw werkgever voorbereidt en je kan ten alle tijden contact met de juristen opnemen om advies te vragen. Mocht je in een conflict liggen met jouw leidinggevende of jouw werkgever en wil je liever niet zelf de gesprekken voeren, dan kan je de hulp bij het arbeidsconflict volledig uitbesteden. Dit kan voor een vaste prijs van € 975. Met dit pakket kan er meteen hulp bij een arbeidsconflict geboden worden en wordt het traject volledig van jou overgenomen. Wil je meer weten over de verschillende pakketten die Hanze Juristen aanbiedt om hulp bij een arbeidsconflict te geven? Kijk dan op https://www.hanzejuristen.nl/arbeidsconflict/.

Wat moet je weten over hulp bij arbeidsconflict

Zeker als je een vast contract hebt, kan je niet zomaar ontslagen worden door jouw werkgever. Ook als er sprake is van een arbeidsconflict, kan je niet zomaar ontslagen worden. Schakel daarom altijd hulp in bij een arbeidsconflict. Bij Hanze Juristen zijn gespecialiseerde juristen in dienst die jou kunnen helpen bij een zo goed mogelijke oplossing en hulp bij een arbeidsconflict. Een arbeidsconflict is namelijk een erg nare situatie waar je veel stress en emoties bij kan ervaren. Het is daarom fijn voor jouzelf en de onderhandelingen, dat er iemand bij is of iemand waar jij op kan terugvallen die een objectieve kijk heeft op de situatie. Een jurist van Hanze Juristen kan zo iemand zijn die jou hulp bij een arbeidsconflict biedt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij door alle stress en emoties van het hele traject ziek thuis komt te zitten. Je bent dan niet echt ziek, maar door alle stress en emoties voelt dat wel zo. Een bedrijfsarts kan jou dan ‘situatief ziek’ noemen. Want tijdens een arbeidsconflict mag jij niet zomaar jezelf ziekmelden, tenzij je echt ziek bent. Uiteraard kan je in het geval van een arbeidsconflict altijd ontslag nemen. Houdt daarbij wel rekening met de opzegtermijn die in jouw contract vermeld staat, meestal is dit een maand. Echter is het niet verstandig om ontslag te nemen, omdat je dan geen recht hebt op een WW-uitkering. Een jurist kan jou hulp bij een arbeidsconflict bieden en jou adviseren wat je het beste kan doen als jij het liefst ontslag wilt nemen. Mocht het zo zijn dat tijdens het arbeidsconflict naar voren komt dat er sprake is dat je ontslagen kan worden, dan is onderhandelen erg belangrijk. In de meeste gevallen zal de werkgever geen ontslagvergoeding aanbieden, maar in de meeste gevallen heb jij daar wel recht op! Daarnaast zijn er nog vele andere rechten en plichten in het spel waar een jurist jou bij kan helpen. Het is daarom van grote waarde voor jou om bij een arbeidsconflict hulp aan te vragen bij een jurist.

Hoe kan ik om hulp vragen?

Op de website van Hanze Juristen kan je contactgegevens vinden om een afspraak te maken met een van de juristen die gespecialiseerd zijn in arbeidsconflicten en ontslagrecht. Daarnaast kan je altijd vrijblijvend bellen en om advies vragen aan een van de juristen.