Voor veel gebouwen is het belangrijk dat het exterieur goed onderhouden wordt. Niet alleen is dit erg belangrijk voor het aangezicht van een pand, maar ook voor het behoud van  het pand is dit een must. Gevelrenovatie is daarmee een oplossing die preventief problemen kan voorkomen en die ervoor zorgt dat een pand nog jaren lang mee kan gaan. De werkzaamheden voor gevelrenovatie zijn uiteenlopend, maar het doel is duidelijk en niet alleen van toepassing op historische en monumentale panden. Gevelrenovatie kan op veel manieren worden toegepast bij veel verschillende soorten panden. Of het nu gaat om een particulier woonhuis of een bedrijfspand, de renovatie van een gevel kan de levensduur van een gebouw aanzienlijk verlengen en werkt, op den duur, ook mee in een verhoogde waarde van het onroerend goed. Het is dus zeer interessant om gevelrenovatie preventief te laten uitvoeren en op die manier onverwachte problemen voor te zijn.

Het uitvoeren van gevelrenovatie

Reconex is een organisatie die al vele jaren ervaring heeft in het uitvoeren van gevelrenovatie voor bedrijven en particulieren. Het is goed om te weten waar een gevel mee te maken heeft, om te beseffen wat renovatie van de gevel nou zo belangrijk maakt. Een gevel heeft namelijk dagelijks veel te voorduren. Denkt u eens aan:

  • Zure regen
  • Gevarieerde neerslag
  • Zon en droogte
  • Aanslag van fijnstof
  • Uitwerpselen van vogels

Dit en meer zorgt ervoor dat een gevel vaak sneller verouderd dan de rest van een pand. Het metselwerk heeft meer te leiden, de steen die gebruikt is bij de bouw van de gevel kan worden aangetast en het resultaat van dit alles is dat er scheuren in muren komen, die de stabiliteit van de gevel in zijn geheel aantast. Het vervangen van voegen zorgt er daarnaast voor dat de stabiliteit van de gevel verzekerd wordt en dat nieuwe scheuren worden voorkomen. De stenen worden opnieuw ondersteund en hebben daardoor ook minder te leiden. Daarnaast zijn op veel gevels oplossingen gebruikt om de gevel waterdicht te maken en te houden. Dit is in het verleden veel met lood gedaan en lood is aan slijtage onderhevig. Het is belangrijk dat tijdig dit lood wordt vervangen en ook dit maakt onderdeel uit van een grondige gevelrenovatie. Tot slot vallen onder de gevelrenovatie ook de dorpels en kozijnen van ramen en deuren. Zijn deze in slechte staat dan kunnen die tijdig worden vervangen, voordat hier problemen ontstaan of zelfs verergerd worden.

De renovatie van een gevel in de praktijk

Wanneer Reconex aan het werk gaat voor de renovatie van een gevel wordt eerst zeer grondig de huidige situatie bekeken. Er wordt gekeken naar de staat van de gevel en naar eventuele problemen die er mogelijk al zijn. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden die er zijn om eventuele problemen te verhelpen of te voorkomen. Het hangt van het soort pand af wat hierbij komt kijken, maar Reconex heeft zoveel ervaring, dat zij altijd met de juiste oplossing kunnen komen om de gevelrenovatie goed en vakkundig uit te kunnen voeren. Daarbij wordt altijd advies op maat afgegeven, om ervoor te zorgen dat de gevelrenovatie niet voor verrassingen zorgt en de opdrachtgever altijd weet waar hij aan toe is. Meer over gevelrenovatie is te lezen op de website www.reconex.nl. Hier kunt u lezen wat de problemen kunnen zijn bij een verslechterende gevel en wat een renovatie nog meer voor u kan betekenen. Ook staan de voordelen hier nogmaals voor u op een rij gezet, zodat u zelf het beste kunt bepalen wat er voor uw gevel nodig is. Neemt u dan ook gerust contact op met Reconex. Ze zijn u graag van dienst. Lees meer…