Mijn vrouw en ik hebben een tijd relatietherapie gehad maar hebben nu toch besloten uit elkaar te gaan. Dat is een verdrietig feit, helemaal omdat we jaren bij elkaar zijn geweest, samen een mooi huis hebben en twee mooie kinderen hebben gekregen. We zijn uit elkaar gegroeid en mijn vrouw is verliefd geworden op iemand anders. Ik kan de situatie niet langer aan zoals die nu is en wil een scheiding aanvragen. Dat willen we wel zo goed mogelijk doen om onze kinderen het leed te besparen dat hun ouders ruzie krijgen. Het is al lastig genoeg deze tijd samen door te komen, dus we hebben wel behoefte aan iemand die onafhankelijk naar onze situatie kan kijken. Los van de emotionele perikelen betekent het ook veel voor de rest van ons leven. De kinderen zijn minderjarig, dus moeten we een plan opstellen voor hen. Daarnaast moeten we waarschijnlijk het huis verkopen want we kunnen elkaar niet uitkopen. De bezittingen moeten worden verdeeld, en er is nog een lastige kwestie met een erfenis waar mijn vrouw recht op heeft, plus een deel van mijn pensioen. Als ik kijk naar de komende tijd wil ik liever dat geld zelf houden, maar zij heeft wettelijk recht op een deel. Ik wil dat laten uitzoeken door een advocaat voor de echtscheiding, en daarom heb ik contact opgenomen met Camps advocaten. Via campsadvocatuur heb ik me alvast ingelezen in alles wat er geregeld moet worden voor een scheiding. Ik vond het wel lastig om op zoek te gaan naar een advocaat, ik wilde in eerste instantie gewoon alles zelf regelen met mijn vrouw. Helaas lijkt dat niet te lukken, dus dan moet het op deze manier. Er zitten ook wel voordelen aan een advocaat voor je echtscheiding, daar ben ik ook wel weer achter gekomen.

Voordelen van een advocaat voor echtscheiding

Een advocaat bij je echtscheiding betrekken voelt misschien een beetje vreemd, maar ik zie er nu de voordelen wel van in. Een advocaat voor je echtscheiding regelen kan je helpen als je niet zo onderlegd bent in het recht, of door emoties overmand niet meer goed beslissingen kunt nemen. Ik heb hulp gevraagd bij:

  • Het huis verkopen
  • Erfrecht
  • Pensioen verdelen
  • Ouderschapsplan

Ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb een advocaat voor de echtscheiding te vragen. Mijn vrouw vindt het allemaal niet zo belangrijk, maar ik wil dat we het echt goed regelen. Ook voor de kinderen, want die zijn in mijn ogen het belangrijkst in deze kwestie. Ik wil dat zij er zo min mogelijk van mee krijgen, en geen negatieve indruk van mij of hun moeder krijgen.

Papierwerk afhandelen

Als je gaat scheiden moet je veel papierwerk doen. Dat vond ik best zwaar. Ik heb gelukkig hulp gekregen van andere instanties dan alleen mijn advocaat voor de echtscheiding. Daarnaast heeft een vriend van me ook een scheiding meegemaakt, en hoefde ik niet voor alles een advocaat voor mijn scheiding te vragen. Een advocaat kan best duur zijn, dus voor kleine dingen wil je liever op een andere manier hulp vragen. Dat kon ik gelukkig doen. We hebben bijna alles geregeld. Ik kan iedereen aanraden langs te gaan bij Campert advocaten. Ook een advocaat voor je scheiding nodig? Kijk dan op campsadvocatuur.nl. Je kunt prima contact opnemen voor een eerste gesprek, een kennismaking. Dan kun je precies uitleggen wat je nodig hebt om je scheiding af te ronden. Dan kun je weer met een schone lei beginnen. Een advocaat voor je scheiding inschakelen is in mijn ogen absoluut een goed idee.