Zoekt u naar een advocaat executeur zodat het testament van uw overleden vader of moeder beheerd kan worden door een externe partij? Dat is doorgaans de ideale manier om het eerlijk te laten verlopen. Daarnaast wilt u zich helemaal niet bezig houden met dergelijke zaken, zeker niet in tijden van rouw. Maar om jaloezie, nijd en zelfs haat tussen familieleden in de toekomst tegen te gaan is het wel zo verstandig om als volwassen leden van die familie op zoek te gaan naar een advocaat executeur. Kijk daarom eens op onze website advocatenkantoorerfrecht.nl want bij Brenner advocatuur uit Amsterdam bent u ook aan het goede adres als u een advocaat executeur nodig hebt. Want we zijn tevens bekend met het ondernemingsrecht en alle andere zaken binnen het erfrecht. Denk aan het krijgen van uw legitieme portie als u helaas bent onterfd door uw ouders of het verkrijgen van uw kindsdeel. Dat laatste zal ongetwijfeld ook zo in het testament staan. Het komt ook regelmatig voor dat men geen testament heeft opgesteld. Bij een onverwacht vroeg overlijden kan dat het geval zijn maar ook als de overledene vermoedde dat een eerlijke verdeling van de erfenis plats zal vinden tussen de erfgenamen. Helaas berust dat vermoeden soms op valse voorwendselen en dus is het aan de familie om een middenweg te vinden. En dat is natuurlijk waar de advocaat executeur wederom om de hoek komt kijken. Want we treden tevens graag als bemiddelaar op.

Als advocaat executeur helpen we u bij een eerlijke verdeling

De advocaat executeur is zeker niet alleen maar de executeur. We zorgen er ook voor dat de afwikkeling volgens de juridische voorschriften verloopt, dus volgens de wet. Een erfgenaam kan immers ook aangewezen worden als executeur. Maar hoe weet u dan zeker dat dit tot een eerlijke verdeling leidt? Dat weet u niet en de ander kan zelfs proberen om u een loer te draaien. Laat dit niet gebeuren en schakel een externe objectieve partij in die geen verborgen agenda kent. En dat is waar onze advocaat executeur kan optreden.

  • Naast het verdelen van de erfenis op de best mogelijke en meest eerlijke wijze kan e advocaat executeur nog veel meer doen.
  • Zo kan hij of zij ook zorg dragen voor de verkoop van het huis van de overledene en er nadien voor zorgen dat iedereen een gelijk deel van de opbrengst in handen krijgt.
  • U kunt de huidige executeur ook laten ontslaan, bijvoorbeeld als u hem of haar niet vertrouwd. Of het nu om een familielid, goede vriend van de familie of een advocaat van een ander kantoor gaat, u hebt in dit geval wederom een advocaat executeur nodig die uw belangen behartigt. Een ontslag afdingen is wellicht een noodgreep maar het is goed om te weten dat u nog heel wat mogelijkheden achter de hand hebt die u hopelijk niet in hoeft te zetten.

Bekijk de handige woordenlijst op onze website

U vindt in deze lijst allerlei typische juridische termen die we voor de leek uitleggen. Daarnaast leggen we u per type recht uit wat het behelsd en wat u van de advocatuur mag verwachten. Lees daarom de tekst over de advocaat executeur op onze website nog eens goed door. Wilt u hier iets meer van weten of zelfs persoonlijk contact met een advocaat executeur? Klim in dat geval in de pen en stuur een e-mail met al uw prangende vragen. Ook bellen behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Ten slotte kan het wellicht geen kwaad om ons te volgen via Twitter en Facebook.