Je hebt je motorrijbewijs gehaald, gefeliciteerd. Je kunt nu motorrijden als een beginneling en dat is fantastisch. Nu wordt het alleen wel direct tijd om jouw eigen stijl aan te houden. Het motorrijbewijs is namelijk ingesteld op algemene regels die wellicht goed zijn om het examen mee af te nemen, maar die niet per definitie de beste of meest veilige regels zijn. Het is daarom belangrijk om echte rijvaardigheid op te doen en dat kan op de rijvaardigheidscurus voor de motor van Verkeerstraining Nederland. De rijvaardigheidscurus voor de motor is een cursus die aanvullend gevolgd kan worden door mensen die net hun motorrijbewijs hebben gehaald, maar ook door mensen die al een tijdje rijden volgens het CBR-principe van motorrijden en meer hun eigen rijstijl nodig hebben om echt te kunnen genieten van het motorrijden. Met de rijvaardigheidscurus voor de motor kan dit.

De rijvaardigheidscurus voor de motor maakt een echte motorrijder van je

Met de rijvaardigheidscurus voor de motor leer je hoe je de motor goed op de weg kunt beheersen. Deze voortgezette rijopleiding van Verkeerstraining Nederland is in een eendaagse of tweedaagse variant te volgen. Tijdens de rijvaardigheidscurus voor de motor leer je onder andere:

  • Beheersing van de motor
  • Veilig inhalen
  • Vlot en veilig rijden

Bij de eendaagse rijvaardigheidscurus voor de motor leer je het verkeer te observeren vanuit de ogen van een motorrijder. Dat is heel anders dan hoe je je als automobilist in het verkeer beweegt. Het vergroot jouw veiligheid en die van anderen aanzienlijk door hier met aandacht mee om te gaan. Het rijden gaat vlotter en je leert hoe je met het verkeer kunt meerijden, zonder dat je een gevaar bent op de weg. Veel mensen die de rijvaardigheidscurus voor de motor niet hebben gevolgd blijven ongemakkelijk op de motor zitten en hebben langer nodig om zich echt veilig op de motor te voelen. Anderen worden vaak overmoedig. Die rijden motor op een manier waarop het lijkt alsof ze zich op een circuit bevinden en ook dit is niet wenselijk. Als motorrijder moet je oog hebben voor alle aspecten in het verkeer en snel kunnen anticiperen op veranderende situaties. Je ziet als motorrijder de automobilist niet, maar enkel de auto’s en een ongeluk wordt in de meeste gevallen juist veroorzaakt door de onoplettendheid van een ander. Het is dus zaak dat jij je als motorrijder hierop voorbereidt en je voordeel neemt uit je wendbaarheid en snellere reactievermogen. Het goed leren beheersen van jouw motor is daarmee een belangrijk onderdeel dat je tijdens de rijvaardigheidscurus voor de motor in één dag leert.

De tweedaagse cursus

Tijdens de tweedaagse rijvaardigheidscurus voor de motor leer je echt goed motor rijden. De geleerde beginselen worden uitgediept en je hebt de mogelijkheid om onder begeleiding jouw skills te verbeteren. Het voordeel hierbij is dat bij de tweedaagse cursus video-opnamen worden gemaakt van jouw rijvaardigheid. Hierdoor kun je zelf terugkijken hoe jij op de motor zit, hoe je meebeweegt meet het verkeer en waar voor jou de verbeterpunten te vinden zijn. Jouw instructeur kan je aan de hand van deze videobeelden ook veel beter laten zien welke dingen je kunt doen om die verbetering aan te brengen. Je neemt hiermee jouw veiligheid en die van anderen echt serieus en zult meer plezier beleven aan het motorrijden. Ben jij nou ook geïnteresseerd in het volgen van de eendaagse of tweedaagse rijvaardigheidscurus voor de motor? Ga dan naar www.verkeerstraining.nl voor meer informatie en om jezelf aan te melden. Motorrijden kan heel veel plezier opleveren. Zorg dus met deze cursus dat je veilig van motorrijden kunt genieten.