Veel mensen hebben de ambitie om een boek te schrijven in hun leven. Ongeacht wat voor boek het is, is het belangrijk om te realiseren dat er voor het uitgeven van een boek ook een uitgeverij nodig is. Of misschien toch niet? Zelf een boek uitgeven is namelijk ook een optie. Het is misschien niet het eerste waaraan u denkt wanneer u een boek gaat schrijven. Veel mensen hebben een idee, een ervaring of advies dat ze willen delen met een groter publiek. Starten met schrijven is belangrijk, omdat het boek er natuurlijk wel eerst moet komen. Omdat veel mensen geen ervaring hebben met de uitgeverswereld is het lastig om te bepalen of een boek bij een uitgeverij onder de aandacht te krijgen. Dit kan een lang en slopend proces zijn, waarbij menig schrijver sneuvelt. Het kan heel demotiverend werken om afwijzingen te krijgen op iets waar je hard voor gewerkt hebt en waar je ook nog eens in geloofd. Zelf een boek uitgeven is dan ook de optie waar veel mensen voor kiezen, maar hoe doe je dat dan precies? Uitgeverij De Muze biedt hiervoor de oplossing en dit wordt duidelijker wanneer we ons hierin verdiepen doormiddel van www.uitgeverijdemuze.nl, de website van deze uitgeverij.

Zelf een boek uitgeven in eigen beheer

Wanneer u zelf een boek wilt uitgeven is het belangrijk om u te realiseren dat er een aantal aspecten bij komen kijken die normaliter een uitgeverij op zich nemen. Denkt u aan:

  • De productie
  • Het ISBN
  • De distributie
  • De marketing

Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn om u te realiseren, want ook zelf een boek uitgeven betekent dat dit alles goed geregeld moet zijn. Een boek verkoopt zichzelf niet automatisch. Hiervoor zijn vaste kanalen en ongeacht wat voor boek u zelf wilt uitgeven, dat dit veel energie en tijd vergt is duidelijk. Uitgeverij De Muze maakt zelf een boek uitgeven op een persoonlijke en laagdrempelige manier mogelijk. Zij kunnen dit doen door de imprint Erato. Naast dat Uitgeverij boeken uitgeeft van kunstenaars, fotografen en dichters, is het ook mogelijk om fictie en non-fictie in eigen beheer uit te geven via Erato. Hierbij neemt Uitgeverij De Muze de productie van het boek uit handen. Zij verzorgen een ISBN die het mogelijk maakt om het boek in de verkoop te brengen en ook de verzending van de boeken naar de door u gewenste locatie is mogelijk. Dit neemt echter niet weg dat zelf een boek uitgeven met behulp van Erato voor u al het werk uit handen neemt. Naast dat u natuurlijk zelf het boek schrijft, bent u ook nog steeds verantwoordelijk voor de distributie van uw boek. Wilt u uw boek in de boekhandel aanbieden, dan zult u zelf contact met verschillende boekhandels of de overkoepelende organisatie moeten opnemen. Met de technologieën van tegenwoordig, waarbij u ook op platformen als Marktplaats, Bol.com en Amazon.com zelf uw boeken kunt verkopen wordt dat vaak al vele malen eenvoudiger. Ook adverteren voor uw boek op de diverse sociale media is tegenwoordig gemakkelijk zelf te doen.

Meer informatie over het uitgeven van uw eigen boek

Of het nu gaat om een biografie, een verhaal, een roman of een thriller, zelf een boek uitgeven via Erato wordt voor u een stuk eenvoudiger, omdat u de stap van het fysiek realiseren van uw boek in één keer op deze manier kunt regelen. Het scheelt veel uitzoekwerk en is bovendien ook nog eens betaalbaar via deze dienstverlening van Uitgeverij De Muze. Ontdek meer informatie over Erato en de werking ervan op de website van deze uitgeverij en begin met het uitgeven van uw eigen boek.