Ik werk de laatste twee jaar als zzp-er. Er zijn een aantal bedrijven waarvoor ik regelmatig opdrachten uitvoer en ik verhuur me aan deze bedrijven. Ik vind het leuk om voor verschillende bedrijven te werken, zo houd ik mijn werkzaamheden afwisselend. Door met verschillende mensen te werken leer ik veel. Het werk wat ik voor de bedrijven doe is vergelijkbaar met elkaar, maar de bedrijven zijn gespecialiseerd in andere markten. Hierdoor zit er voor mij genoeg afwisseling in de verschillende opdrachten. Ik werk regelmatig met Excel, maar gebruikte weinig van de handige formules en functies. Ik kon een aantal gemakkelijke dingen met het programma doen, maar niet veel meer dan dat. Vroeg op school was ik ook nooit goed met dit soort programma’s, maar toen waren deze programma’s minder belangrijk. We hadden wel een cursus Excel op school, maar dat stelde niet veel voor. Nu gebruikt bij elk bedrijf Excel, of vergelijkbare programma’s en kan je bijna niet meer zonder. Ik gebruik Excel voor een groot gedeelte van mijn administratie en maak er een overzicht mee van mijn facturen. Zodoende blijft mijn boekhouding overzichtelijk en vergeet ik niet om facturen te sturen. Als je voor verschillende bedrijven werkt, dan is het moeilijk om zicht op je gewerkte uren te houden. Dagelijks schrijf ik op welke uren ik heb gewerkt voor welke bedrijf en die verwerk ik aan het einde van de maand tot een factuur. Ik kan hierna mijn hele overzicht gemakkelijk delen met mijn boekhouder en die controleert of alles goed is geboekt. Mijn boekhouder raadde mij aan om een cursus Excel te volgen. Hij zag dat ik veel dingen in Excel handmatig deed, terwijl ik gemakkelijker functies en formules in Excel kan gebruiken. Hij zei dat ik met een basis cursus Excel al veel kon leren.    

Een cursus Excel via HR-ICT Opleidingen

Hij vertelde me, dat laatst een andere klant van hem ook een cursus Excel had gevolgd en daar erg blij mee was. Achteraf had hij de boekhouder bedankt, omdat hij in een dag veel geleerd had en hierdoor sneller en gemakkelijker met Excel werkt. Ik was aan het twijfelen of het volgen van een cursus ook bruikbaar zou zijn voor mij. Ik gebruik Excel alleen voor een aantal simpele dingen en ben slechts een aantal uur per week met het programma bezig. Daarnaast zou het lastig zijn voor mij, om tijd vrij te maken, zodat ik een cursus zou kunnen volgen. Ik besloot om op het internet te zoeken naar informatie, zodat ik wist hoe duur een cursus zou zijn en wat ze zouden bespreken. Ik kwam de website van vandijkcomputeropleidingen tegen en zag dat ze hier diverse cursussen aanbieden op verschillende niveaus. De cursus die voor mij geschikt leek, was enkel een dag, waardoor ik dit gemakkelijk kon inplannen. Ik stuurde een email naar het bedrijf en er was over een paar weken een plek vrij. Ik besloot om mij in te schrijven voor de beginners cursus Excel.

Veel geleerd op de cursus

Ik ben blij dat ik de cursus Excel heb gevolgd. Ik heb erg veel geleerd op een dag en ik werk nu veel sneller met het programma. De leraar was erg geduldig en nam de tijd om iedereen te helpen bij zijn, of haar vragen. Ik heb veel gehad aan een cursus Excel via HR-ICT Opleidingen

  • Ik werk nu veel sneller, waardoor ik minder tijd nodig heb voor hetzelfde werk
  • Ik gebruik nu formules en functies die ik vroeger nooit gebruikt
  • De leraar legde alles duidelijk uit, waardoor de les goed te volgen was