Ik heb in Utrecht een mooie grote moestuin die ik ‘Nogal Wiedes’ heb genoemd, op een groot complex met moestuinen verscholen tussen bedrijfspanden op een nieuw industrieel terrein. Het is een prachtig complex, waar de ruinen rondom de bedrijfspanden zijn aangelegd en je zo letterlijk kantoortuinen hebt. Vroeger waren dit weilanden en liepen hier koeien te grazen. De grond is echter kleigrond en met name als het heeft geregend, dan is het één grote blubberbende. Je kunt je amper bewegen, glijdt continu uit en als het echt hard heeft geregend, dan zuigt de modder je laarzen zo vast, dat je geen stap meer vooruit komt. Dan wordt het heel erg zwaar om in je eentje een moestuin van ruim 250 meter te onderhouden. Ik werk daarom met vierkante meterbakken waarin ik op kleine schaal mijn groenten verbouwd. Daaromheen staan wat:

  • Fruitbomen
  • Een kleine kas
  • Een kweekbak
  • Fruitbomen

Ik heb ervoor gekozen om overal tussendoor boomschors te strooien en paadjes te creëren, zodat ik geen last meer heb van de blubber en het onderhoud ook een stuk makkelijker wordt.

Veel minder onkruid door het boomschors

Ik heb mijn boomschors, hoe kan het ook anders, via boomschors besteld. Ik bestel echt alles online, zelfs de plantjes voor mijn tuin, dus ook het boomschors dat ik voor mijn moestuin heb laten komen. Ik heb daarbij onder andere ook gekozen voor worteldoek dat ik onder het boomschors heb aangebracht. Dit kreeg ik bij mijn bestelling op Boomschors.nl, wat natuurlijk erg goede service is. Ik kreeg voldoende worteldoek om mijn paadjes met boomschors te kunnen bedekken. Dit scheelt mij zo ontzettend veel werk. Als je, net als ik, fulltime werkt, dan is het hebben van een moestuin een hobby. Je wilt je dus, in de schaarse tijd die je hebt, kunnen richten op het groeien van plantjes die je kunt eten en niet op plantjes die je tuin overwoekeren. Als ik elke week uren aan het onkruid wieden zou zijn, dan was voor mij de lol er snel af geweest. Maar dankzij het boomschors en het worteldoek eronder groeit er op mijn paadjes geen onkruid meer. Ik heb zo heel makkelijk mijn vierkante meterbakken helemaal omringd met boomschors en dat is ideaal. Vooral ook omdat het heel gebruiksvriendelijk is. Ik kan moeiteloos even op mijn knieën zitten om in een groenten- of kruidenbak te werken, zonder dat ik last krijg van mijn knieën. Daarbij heb ik de paadjes breed genoeg gemaakt, zodat ik eenvoudig om de bak heen kan werken en zo op mijn knieën tussen de bakken door kan schuifelen. Ik heb best veel vierkante meterbakken op mijn moestuin staan, dus ik heb ook behoorlijk wat paadjes van boomschors aangelegd.

Snel besteld, snel geleverd

De website waar ik de boomschors gekocht heb is echt kinderlijk eenvoudig in gebruik. Het is gewoon een normale webshop, waar je aangeeft hoeveel boomschors je nodig hebt. Je kiest voor een type schors, je kiest of je korting, een gratis hark of, zoals ik heb gedaan, gratis worteldoek geleverd wilt hebben en je gaat over op bestellen. Ik houd er zelf van om alles online te kopen via PayPal, wat snel, makkelijk en zeker is en dit wordt ook op boomschors.nl aangeboden als betaalmiddel. Dat was perfect. Daarna had ik de zakken met schors snel in huis en kon ik aan de slag op mijn moestuin om de paadjes aan te leggen rondom de vierkante meterbakken en ook dat was heel snel gedaan. Het werkt niet alleen praktisch, maar ik heb er ook een veel opgeruimdere moestuin door. Het ziet er nu bijna professioneel uit.