Isolatie aanbrengen is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen op het gebied van duurzaamheid, comfort en besparing. Als jouw woning nog niet geïsoleerd is, dan is het daarom zeker de moeite waard om eens na te gaan welke isolerende maatregelen aangebracht zouden kunnen worden. Je kunt bij isolatie denken aan je dak, maar ook aan je vloeren, kruipruimte en spouwmuren. Hoe meer plekken jij in huis isoleert, hoe lager je energierekening zal zijn en hoe hoger het comfort binnenshuis zal zijn. 

Voordelen van isolatie

Veel oudere woningen zijn niet goed geïsoleerd en dan loop je tegen een aantal problemen aan:

  • je hebt snel vocht in huis en daarmee ook schimmels
  • je hebt een hoge energierekening
  • het wooncomfort is laag door tocht

Al deze problemen kun je met behulp van isolatie oplossen! Zo creëer je in een handomdraai een gezondere leefomgeving, want teveel vocht in huis is niet goed voor je gezondheid en schimmels uiteraard al helemaal niet. Ook krijg je zo meer wooncomfort. Warmte kan niet meer weglekken via het dak, de muren of de vloer en de kou van buiten kan niet meer naar binnentrekken. Dat zorgt voor een aangename temperatuur zonder tocht. Je kachel hoeft op deze manier minder hard te werken, aangezien de warmte niet meer naar buiten weg kan lekken. Sterker nog, doordat er ook geen tocht meer is, kun je de thermostaat waarschijnlijk zelfs iets lager zetten en toch een hoog wooncomfort houden. Zo kan het aanbrengen van isolatie er dus voor zorgen dat jij veel minder energie verbruikt voor het verwarmen van jouw huis. Dat is in de eerste plaats natuurlijk goed nieuws voor jouw portemonnee, want je energierekening zal zo een stuk lager uitvallen. Maar het is daarnaast ook goed nieuws voor het milieu, want alle energie die niet verbruikt wordt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Zo kun je door het aanbrengen van isolatie dus jouw steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.

Financiering

Maar het laten uitvoeren van isolerende werkzaamheden kost natuurlijk wel geld, daar kun je niet omheen. Omdat isolatie aanbrengen een goede stap is in de richting van een duurzamere wereld, heeft de overheid hiervoor subsidie beschikbaar gesteld. Zo hoef je de isolatieklus dus niet helemaal zelf te betalen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat jij de kosten voor isolering vanzelf weer terugverdient door de lagere energierekening. Al met al zou de financiële kant dus geen reden moeten zijn om hier niet mee aan de slag te gaan. Wil jij jouw woning isoleren? Dan ben je bij Isocoat Isolatie aan het juiste adres. Of jij nu je dak, je spouwmuren, je vloeren of je kruipruimte wilt isoleren, zij kunnen de klus altijd voor jou uitvoeren. Zij werken met verschillende technieken en materialen, waardoor zij voor ieder huis de meest geschikte techniek in kunnen zetten. Door hun ervaring kunnen zij de klus bovendien snel klaren en daarnaast zorgen zij ervoor dat ze alles weer netjes achterlaten. Je hebt er zelf dus nauwelijks omkijken naar! Dat maakt Isocoat Isolatie tot een uitstekende keus voor wie isolering in huis aan wil laten brengen.