Ben jij op zoek naar een duurzame manier om jouw woning te verwarmen? Dan moet je zeker eens infrarood verwarming overwegen! Waarom is dit nu duurzamer dan andere verwarmingsbronnen? Dat heeft te maken met het feit dat dit werkt op stroom in plaats van op bijvoorbeeld gas. Dat is op verschillende manieren goed nieuws. Ten eerste omdat we allemaal inmiddels weten wat voor ellende de gaswinning in Groningen met zich meebrengt en het is dus prettig als we daar mee zouden kunnen stoppen. Ten tweede betekent het gebruik van infrarood verwarming dat jij jouw huis op groene stroom kunt verwarmen. Je kunt dit inkopen bij jouw energieaanbieder, maar je kunt het uiteraard ook zelf opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Beide opties zijn natuurlijk een duurzame keus en goed voor het milieu, maar voor jouw eigen portemonnee is het gebruik van eigen zonnepanelen de beste optie. De aanschaf ervan kost je eerst even wat geld, maar dat heb je daarna echt razendsnel weer terugverdiend! Zo ben je dus zelf financieel ook een stuk voordeliger uit als je kiest voor het gebruik van infrarood verwarming. Het heeft dus financiƫle voordelen en het is duurzaam!

Infrarood verwarming vraagt beperkte ruimte

Daar komt nog een pluspunt bij, infrarood verwarming is namelijk ook een uitstekende optie omdat het relatief weinig ruimte inneemt. Natuurlijk neemt vloerverwarming nog minder ruimte in, maar dit heeft dan weer als nadeel dat als er iets aan kapot gaat, de reparatie vaak een flinke klus is. Gewone centrale verwarming heeft als minpunt dat je op verschillende plekken radiatoren op moet hangen, die in de weg kunnen zitten. Ze belemmeren je in de mogelijkheden die je hebt voor de inrichting en indeling van je huis. Daar heb je met infrarood verwarming helemaal geen last van. Deze bestaat namelijk uit dunne panelen die je op iedere gewenste plek op kunt hangen, zelfs aan het plafond! Op die manier zitten ze je nooit in de weg. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verplaatsen, waardoor jij flexibel blijft als het aankomt op jouw interieur. Een ander pluspunt is dat de nieuwste modellen panelen verkrijgbaar zijn met een mooie print er op. Daardoor zien ze er eigenlijk gewoon uit als een soort schilderij. Zo heb je niet alleen iets dat jou heerlijk verwarmt, je hebt ook meteen een mooie toevoeging voor jouw interieur. Het gebruik van infrarood verwarming heeft dus echt verschillende voordelen:

  • beter voor het milieu
  • goed voor jouw portemonnee
  • neemt weinig ruimte in en is gemakkelijk te verplaatsen
  • kan overal geplaatst worden
  • ziet er mooi uit

HeatXL is uitstekende keus

Vind jij de hierboven genoemde punten ook interessant en zou je wel meer willen weten over infrarood verwarming? Of overweeg jij misschien al om dit aan te gaan schaffen voor jouw huis? Dan moet je eens een kijkje nemen op de website van HeatXL. Er zijn nog meer weinig bedrijven in Nederland die deze producten verkopen, maar bij hen kun je hiervoor wel terecht. Bovendien, zij leveren alleen maar de hoogste kwaliteit, waardoor je zeker weet dat je echt optimaal profiteert van alle voordelen die infrarood verwarming te bieden heeft. Niet alleen voor woningen is dit overigens een goede keus, ook bedrijven kunnen hier zeker mee uit de voeten en zelfs voor de industrie is het een oplossing voor het creƫren van een prettige temperatuur en een aangenaam werkklimaat. Wil jij hier meer over weten? Wil jij voorbeelden zien, van hoe deze panelen er nu uitzien? Dan moet je absoluut eens de website van HeatXL bezoeken, je krijgt dan een uitstekend beeld van de mogelijkheden en de voordelen van infrarood verwarming!