Het is heel belangrijk dat je hond alle voedingsstoffen die hij of zij nodig heeft dagelijks binnenkrijgt. Voornamelijk om latere gezondheidsproblemen te vermijden, of minstens zolang mogelijk uit te stellen. Voor honden die elke dag hetzelfde eten, is het van essentieel belang dat het voedsel alle voedingsstoffen bevat die ze nodig hebben. Moet je droog, ingeblikt of rauw hondenvoeding kopen? Het zijn allemaal goede keuzes, maar elk heeft zijn voor- en nadelen. Droge hondenvoeding kopen is het minst duur naast voedingsmiddelen van dezelfde kwaliteit en handiger om te bewaren, maar volgens deskundigen moet je het op zijn minst aanvullen met ingeblikt, rauw of zelfgemaakt eten. Ingeblikt voedsel heeft de neiging om meer vlees en minder koolhydraten te bevatten en bevat minder conserveringsmiddelen dan droogvoer (omdat het conservenproces zelf als conserveermiddel fungeert). Ingeblikt hondenvoer zorgt ervoor dat honden meer vocht uit hun voedsel krijgen, waardoor ze goed gehydrateerd blijven. Dit komt de urinewegen ten goede, hoewel sommige deskundigen opmerken dat dit belangrijker is bij katten, die een sterkere dorst hebben dan honden. Rauw voedsel komt het dichtst bij het wilde dieet van honden. Je kunt het zelf maken, maar de meesten vinden het handiger om de hondenvoeding te kopen in uitgedroogde of bevroren vorm.

Zelf koken of hondenvoeding kopen?

Als je tijd en zin hebt, kun je je eigen zelfgemaakte hondenvoer geven aan je hond in plaats van hondenvoeding te kopen. Zelf koken is een manier om ervoor te zorgen dat jouw hond de beste kwaliteit ingrediënten krijgt. Dit voor een prijs die meestal lager zal zijn dan commercieel hondenvoeding kopen van hoge kwaliteit. Een typische zelfgemaakte rauwe maaltijd bestaat uit

  • kipruggen
  • halzen
  • vleugels
  • een paar runderribben
  • en een ei

Vis wordt ook sterk aanbevolen en een volledige rauwe vis wordt als een echte traktatie beschouwd. Het nadeel is de tijd die het kost om je eigen hondenvoer te bereiden. Je moet ook oppassen dat je zelfgemaakte maaltijden in balans zijn en de volledige voeding bieden die je hond nodig heeft, wat eigenlijk het moeilijkste is aan een rauw dieet. Dat kan door een gevarieerd dieet in te voeren met het juiste voedsel in de juiste verhoudingen, met een beetje extra hulp waar nodig en bepaalde vitaminen en mineralen supplementen eraan toegevoegd. Er zijn veel goede bronnen op het internet waar je meer te weten kunt komen over zelfgemaakt hondenvoer en waar je rauwe hondenvoeding kunt kopen. Op deze sites vind je een heleboel nuttige informatie en richtlijnen, voorbeelden van diëten, supplementen en meer, inclusief enkele nuttige links naar andere zelfgemaakte middelen als aanvulling voor rauw hondenvoer.

Bio hondenvoeding 

Als ouders van huisdieren, besteed je waarschijnlijk veel tijd aan het nadenken over welke hondenvoeding kopen. Misschien beslis je bio hondenvoeding te kopen, maar wat zijn de beste biologische hondenvoerproducten? Welke merken bieden de beste voeding? Welke voedingsmiddelen bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding? Van biologisch hondenvoer tot natuurlijke hondenvoeding, graanvrije opties, gezonde en holistische aanbiedingen en eiwitrijk hondenvoer.Er zijn genoeg opties om te evalueren, zowel als gedroogde brokjes als nat voer in blik. Het vinden van het juiste natuurlijke of biologische hondenvoer voor je huisdier betekent gelijk het lezen van heel wat recensies, het bestuderen van ingrediëntenlijsten en het bestuderen van de voor- en nadelen van natuurlijk versus graanvrij versus biologisch hondenvoer. Als je biologisch voedsel voor jezelf koopt, koop je wellicht hetzelfde voor je huisdier. Maar indien je net bent overgeschakeld, weet je misschien niet welk biologisch hondenvoer beschikbaar is. Nou, neem eens een kijkje bij dierenspeciaalzaak De Patrijs. Op de pagina www.depatrijs.nl vind je heel wat informatie en kun je gelijk biologische hondenvoeding kopen aan de beste prijs!