Wil jij graag als gastouder aan de slag? Een heel goed idee, want het is een ontzettend leuke en veelzijdige baan. Als je dol op kinderen bent en je beschikt over een ruimte waar je de kan opvangen dan kun je je inschrijven als gastouder via de website van thuiscreche.nl. Deze organisatie is er speciaal voor mensen die hun eigen gastouderbureau willen starten, maar niet zo goed weten hoe ze dat doen. Ze hebben een stappenplan ontwikkeld waarin dat kan, en aan de hand daarvan kun je al binnen enkele weken je eigen gastouderbureau hebben. Je inschrijven als gastouder kan via hun website, waarna de rest zich eigenlijk vanzelf wijst. Ze nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om alle zaken door te spreken en om te kijken aan welke eisen je al voldoet. Je moet namelijk wel over de juiste opleiding beschikken voor het inschrijven als gastouder. Heb je die nog niet? Dan adviseren ze je natuurlijk graag over welke opleiding je moet volgen en waar je dat kunt doen. Dit is geen jarenlange opleiding, dus je kunt heus sneller aan de slag dan je denkt.

De voordelen van inschrijven als gastouder bij thuiscreche

Als je je eigen gastouderbureau wilt starten kan het nogal overweldigend zijn wat je allemaal moet regelen. Je moet namelijk officieel starten als ondernemer, en je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook moet je allerlei zaken aanpassen in je woning. Er komen dus veel meer zaken bij kijken dan gewoon ‘beginnen met kinderen opvangen’. Een beetje hulp bij het regelen van dit alles is dus welkom, en daarvoor is inschrijven als gastouder bij Thuiscrèche zo slim. Zij begeleiden je namelijk van A tot Z en leggen je alles uit wat je moet doen om te starten. Met hun hulp heb jij binnen de kortste keren je eigen gastouderbureau opgestart, en kun je beginnen met het opvangen van kindjes. Inschrijven als gastouder bij dit bureau wil overigens niet zeggen dat je dat fulltime moet doen. Je mag zelf je uren bepalen en de dagen waarop je beschikbaar wilt zijn. Dit kan natuurlijk ook in overleg met de ouders van de kindjes.

In 7 stappen naar je eigen gastouderbureau

Bij deze organisatie inschrijven als gastouder is binnen een paar minuten geregeld. Daarna zul je echter een heel stappenplan moeten doorlopen om ook daadwerkelijk als gastouder te mogen werken. Dit lijkt heel ingewikkeld, maar dat is het allesbehalve. Bovendien helpen ze je overal bij. De stappen die je moet doorlopen om als gastouder te mogen starten zijn bijvoorbeeld:

  • Beschikken over de juiste opleiding en een kinder EHBO-diploma
  • Het veilig maken van je huis (geen scherpe hoeken, etc)
  • Het aanschaffen van de juiste meubeltjes voor kinderen
  • Het aanschaffen van speel- en lesmateriaal
  • Het doen van marketing voor je gastouderbureau

Vooral de laatste stap vinden veel mensen lastig, want hoe ga je eigenlijk reclame maken voor je nieuwe gastouderbureau? Inschrijven als gastouder bij Thuiscrèche is gelukkig inclusief tips en adviezen met betrekking tot je marketing. Want je zult her en der wat reclame moeten maken om je eerste klanten te trekken. Daarna gaat het meestal vanzelf, namelijk via mond op mond reclame.