Voor mijn wetenschappelijke vakblad verschijnt er elke maand een tijdschrift. Het is heerlijk en creatief werk. Het is altijd weer een uitdaging om het tijdschrift weer vol te krijgen. Mijn vaste team van wetenschapsjournalisten zit helemaal in de stof en weten precies wat ze moeten doen om de beste stukken te schrijven. Het is soms heel druk op de redactie. Er is dan geen ruimte meer voor nieuwe opdrachten, terwijl het blad wel gevuld moet worden. Ik werk dan ook graag met freelancers samen. Maar niet elke freelancer kan ons werk uitoefenen. We zijn wel op zoek naar een speciale wetenschapsjournalist. Iemand die zoveel verstand heeft van ons vak dat hij elke dag wel een nieuw column kan schrijven. Ik vond het altijd een uitdaging om de juiste mensen te vinden. Maar gelukkig kwam Veen tekst op mijn pad. Hierdoor vind ik gemakkelijk en snel de juiste wetenschapsjournalist  

Als je een wetenschapsjournalist nodig hebt

Mijn vakblad gaat over de farmaceutische industrie. Dit betekent dat het diep ingaat op alle nieuwste ontwikkelingen en de samenstellingen van medicijnen. Ook gaan we in op de samenhang met actuele ontwikkelingen die in het nieuws komen. We vinden het belangrijk om de juiste informatie terug te brengen in ons vakblad. Ik heb eerder gewerkt met algemene freelancers maar het is onmogelijk naar min menig om deze een tekst te laten schrijven voor ons blad. Een tekstschrijver zit niet zo in ons vak zodat hij er alles van af weet. Als je werkzaam bent in ons vakgebied kan je er elke dag over vertellen en schrijven, maar als je niet uit deze wereld komt is het ontzettend moeilijk. Een wetenschapsjournalist weet daarentegen alles en kan meteen aan de slag, Daarom werk ik dus altijd samen met een gespecialiseerde journalist en niet met een tekstschrijver.

Een journalist is wat anders dan een tekstschrijver

Een wetenschapsjournalist is helemaal gespecialiseerd in je vakgebied en kent deze optimaal. Het grote voordeel hiervan is dat deze journalist de branche op zijn duimpje kent. Hij weet wat de laatste ontwikkelingen zijn en speelt hier gemakkelijk op in. Deze journalist kan dan ook meteen aan de slag en schrijft moeiteloos een aantal stukken voor je vakblad. Een tekstschrijver is daarentegen niet gespecialiseerd en kent je vakgebied helemaal niet. Dat is dan ook echt niet te vergelijken. Als je een wetenschapsjournalist aan het werk zet dan geeft dit veel rust en vertrouwen. Je weet namelijk dat hij goede teksten schrijft die je direct kan plaatsen in je vakblad. Een goed blad opleveren van de juiste kwaliteit is belangrijk en daar heb je wel de juiste mensen voor nodig.  Waarom wil je alleen een wetenschapsjournalist inschakelen:

  • Deze hoef je niet alles meer uit te leggen en zich te laten inlezen
  • Deze journalist schrijft een tekst die aansluit bij je vakblad
  • De samenwerking verloopt vlekkeloos
  • De teksten zijn steengoed en direct te plaatsen
  • Werk alleen maar met een goede wetenschapsjournalist
  • Gemakkelijk en snel de juiste professional aan het werk zetten

Voor mijn wetenschappelijke vakblad schrijf ik niet al mijn teksten zelf. Ik heb een team met vaste medewerkers die ik aanstuur maar ik werk ook graag met een aantal freelancers. Het is wel lastig om de juiste tekstschrijvers hiervoor te vinden, want een freelance tekstschrijver is natuurlijk geen wetenschapsjournalist. Dat is een heel ander vak. Gelukkig kunnen ze me bij Veen tekst goed helpen met het vinden van de juiste tekstschrijvers. Zo vind ik gemakkelijk en snel de juiste schrijver voor mijn blad. Ben je ook op zoek naar de juiste journalist? Neem snel een kijkje op de site: https://veen-tekst.nl/wetenschapsjournalist.