Als je lekker in de zon zit ergens op een strand waar verder niemand is, dan voel je je vaak heel vredig en ontspannen. Dat komt omdat er op zo’n moment heel weinig prikkels zijn die de rust kunnen verstoren. Je geest kan daardoor als het ware lekker rustig brommen waardoor je geest vrij is om te dagdromen. Zodra het strand bevolkt raakt met meerdere mensen, dan heb je al meer afleiding. Je kunt dan je ogen sluiten en je koptelefoon aanzetten en zo de rust herstellen. Ook het constante geluid van de oceaan of zee kan als een soort meditatie functioneren. Maar als je gewoon in het dagelijkse bestaan opereert, dan heb je die rust niet. Je wordt constant van alle kanten gebombardeerd door prikkels en stimulansen. Je werk, collega’s, de mensen om je heen als je door de stad loopt, de winkelmedewerkers, brieven die je leest, mailtjes die non-stop binnen komen, et cetera. Het is een nooit eindigende stroom aan input waar de geest door geactiveerd wordt. Om daar enige rust in te kunnen vinden is dan ook enorm lastig. Zelfs als je thuis aan het bijkomen bent, dan duurt het lang voordat je geest echt volledig ontspannen is. Daarom is meditatie in Amsterdam een goed idee in deze drukke en hectische tijden. Het vermogen om prikkels langs je heen te laten glijden, komt je niet aanwaaien. Daar moet je iets voor doen. Je moet je geest als het ware trainen en dat kan via een training meditatie in Amsterdam bij Beyond Mindfulness. Net zoals je je geest moet leren rekenen, zo ook moet je je geest leren mediteren. Mediteren is in de wereld waarin we nu leven ook steeds belangrijker aan het worden. We worden constant vooruit gestuwd zonder dat we de tijd nemen om de dingen die we mee maken te verwerken. Daardoor raken we al snel overgeleverd aan de impulsen in de wereld. We hebben geen controle meer. Burn-outs, depressies en gevoelens van verlorenheid zijn dan ook logische gevolgen. Via meditatie in Amsterdam neem je als het ware een stap terug. Je leert om naar jezelf te kijken via een soort afstand. Gevoelens, heftige emoties, negatieve gedachten, het worden dankzij meditatie in Amsterdam allemaal factoren die je met meer rust kunt bekijken. Met de nodige zelfcompassie kun je dankzij meditatie in Amsterdam de balans tussen lichaam en geest herstellen. Een vakantie die je even uit de drukte haalt is in feite niets anders dan symptoombestrijding. Het is niet de drukte die maakt dat je vakantie nodig hebt. Het is eerdere het feit dat je niet kunt omgaan met al die prikkels die op je geest inwerken.

Kies voor een harmonie tussen jezelf en de wereld via meditatie in Amsterdam

Het idee is dan ook dat je jezelf opleidt tot iemand die optimaal kan functioneren in deze drukke wereld. Dat kan door je geest te scherpen via meditatie in Amsterdam bij Beyond Mindfulness

Lees meer over meditatie op beyondmindfulness.nl

Mocht je interesse hebben in meditatie in Amsterdam, dan kun je terecht op de website van beyondmindfulness.nl. Hier vind je onder andere informatie over: 

  • Mindfulness cursus
  • Zelfcompassie training
  • Stress en burn-out coaching

Lees meer…