Stoppen met roken door hypnotherapie, kan dat?Eigenlijk had ik geen zin om heel mijn verhaal op te schrijven over het stoppen met roken. Het is niet het succesverhaal geworden waar ik op gehoopt had. Maar na alle verhalen die ik gelezen heb over hypnotherapie en of dit wel of niet werkt, voel ik me bijna gedwongen om toch eens in te gaan op mijn ervaringen met hypnotherapie. Ik ben een verstokte roker geweest, ik heb meer dan dertig jaar gerookt en ondanks alle hulpmiddelen die ik geprobeerd heb, lukte het me niet om te stoppen met roken. Ik wist ook precies waarom het niet lukte. Ik was er totaal niet van overtuigd dat het slecht voor me was. Er was geen motivatie, geen drijfveer en geen stok achter de deur. Dan kun je alle pleisters en kauwgom net zo goed direct weggooien, want je grijpt dan toch wel weer naar de sigaretten. Omdat ik mijn gezondheid wél belangrijk vind, besloot ik destijds op zoek te gaan naar de manieren om hypnose te gebruiken. Baat het niet, dan schaadt het niet immers. Ik kwam al snel terecht bij de Hypnose Praktijk waar hypnotherapie op een professionele en betrouwbare manier uitgevoerd wordt en waar licenties en succesverhalen zorgen voor het vertrouwen.

Werkte hypnotherapie voor mij?

De hypnotherapie heeft ervoor gezorgd dat ik binnen de kortste keren van het roken afkwam. Vaak hoor je complete verhalen over:

  • Uitbuiting in de vroegere jaren;
  • Een turbulent leven;
  • Een manier om een ander verlangen te stillen;
  • De complexheid van de menselijke geest.

Maar dat was bij mij niet zozeer het geval. Tijdens de hypnotherapie hoefde er eigenlijk maar een ding te gebeuren. Mijn onderbewustzijn moest leren dat sigaretten slecht zijn en dat ik dit echt niet wil. Dat was het. Ik had motivatie nodig en een stok achter de deur. Die stok achter de deur was overigens een groot succes: zelfs toen ik een sigaret aangeboden kreeg, kon ik die afslaan omdat ik er gewoon helemaal geen zin in had. Daarnaast vond ik sigaretten, rook en rokers ineens enorm stinken. Ook dat heeft zeker bijgedragen aan het succes van het stoppen met roken door hypnotherapie, want als ik ergens niet tegen kan, dan zijn het vervelende en penetrante geurtjes. Overigens is een behandeling helemaal niet eng. Zeker niet wanneer je eerst een kennismakingsgesprek geboekt hebt via de website hypnose-praktijk.nl.

En nu ook een fundamentalist?

In onze vriendengroep zijn veel mensen die gestopt zijn met roken, al dan niet met hypnotherapie. En alle mensen die gestopt zijn met roken (die ik ken tenminste), zijn spontaan fundamentalisten geworden die heel de wereld rookvrij willen maken. Ik stoor me er niet zo aan, maar ik kan me wel goed voorstellen dat mensen het hypocriet vinden. Ik heb er mijn eigen idee over. Ik denk dat deze mensen zo zwaar tegen roken geworden zijn om zichzelf keer op keer ervan te overtuigen dat zij niet meer willen roken. Zelf heb ik hier namelijk helemaal geen last van omdat ik dankzij de hypnotherapie geen zin meer heb in sigaretten. Dat betekent niet dat ik opzettelijk hard ga hoesten als iemand in mijn buurt rookt en ik spreek zeker niet alle mensen op het roken aan. Wanneer iemand echter zelf begint over het stoppen met roken en hier serieus mee is, dan raad ik zeker hypnose aan omdat het zo goed gewerkt heeft voor mij en gewoon langdurig resultaat laat zien. Zo houd ik geld over voor dingen die een stuk interessanter zijn en is mijn gezondheid aanzienlijk verbeterd en merk ik dat zelf ook.